Sectia de Oncopediatrie

Şef de secţie : Rodica Cosnarovici
Asistentă şefă : Kerekes Anita
Psiholog : Corina Şomlea

Secţia de Oncopediatrie a luat fiinţă la 1 noiembrie 1982, datorită gândirii vizionare a d-lui Profesor Dr. Ion Chiricuţă, directorul Institutului Oncologic Cluj. A fost prima secţie de Oncopediatrie din ţară, concepută ca un serviciu care să asigure asistenţa medicală complexă de diagnostic, tratament şi supraveghere a cazurilor cu patologie oncologică pediatrică.
Începutul a fost dificil, deoarece nu exista un model naţional, de referinţă. Încadrarea iniţială a fost cu un medic specialist pediatru (Dr. Neamţu Ştefania) şi cinci asistente medicale.

Componenţa actuală a personalului este de trei medici primari cu competenţă în oncologie şi hematologie pediatrică, nouă asistente medicale şi un psiholog.
Structura secţiei s-a modificat prin compartimentarea saloanelor (13) dotate cu grup sanitar, 2 rezerve de profil de terapie intensivă, cameră de joacă pentru copii, cabinete de consultaţii şi tratamente.

Terapia se asigură pentru toate formele de cancer ale copilului, de la nou născut la tinerii de 18 ani, după discuţia individuală a cazului în Comisia de indicaţii terapeutice. Chimioterapia se efectuează conform protocoalelor internaţionale recente. Radioterapia se face sub supravegherea unui radioterapeut de profil.

Investigaţiile paraclinice sunt asigurate de laboratoarele Institutului (Anatomie Patologică, Hematologie, Imunologie) şi de platforma imagistică (computer tomograf, rezonanţă magnetică nucleară).

Pentru lista medicilor angajaţi în cadrul secţiei vă rugăm faceţi click AICI.