Infrastructura

Infrastructură

Agilent Bioanalyzer 2100
Agilent Bioanalyzer 2100 folosește tehnologia Lab-on-a-chip pentru a înlocui electroforeza clasică pe gel pentru acizi nucleici sau SDS-PAGE pentru proteine datorită procesului de automatizare și miniaturizare. Acest lucru se traduce prin volume reduse de eșantioane, timp mai scurt de pregătire și analiză și rezultate mai bune. Măsurătorile calitative ale acizilor nucleici și ale proteinelor folosind Agilent Bioanalizer aduc informații despre calitatea ADN (ADNc) ARN (ARNt, ARNm, miARN) și a proteinelor. Bioanalizatorul 2100 este util în special pentru determinarea integrității ARN pe baza unui algoritm specific care furnizează un număr RIN (RNA Integrity Number) cu valori cuprinse între 1 și 10, unde 1 este specific pentru un ARN degradat și 10 reprezintă un ARN intact.

Avantaje:
-Timp scurt de preparare - aproximativ 30 de minute la 12 probe;
-Cantitate mică de intrare de acid nucleic - 1 l per probă;
-Rata mare de detectare, chiar și pentru concentrații foarte mici de probe la intrare;
-Posibilitatea de a alege între cipuri nano sau pico, în funcție de cantitatea de materie primă;
- Informații detaliate despre integritatea ARN, incluse într-o electroferogramă de înaltă rezoluție și o imagine asemănătoare gelului.

NanoDrop1000
Spectrofotometrul NanoDrop ND-1000 măsoară cantități mici de acizi nucleici sau probe de proteine fără a fi nevoie de diluții sau cuvete greoaie. Gama de concentrații de măsurare este cuprinsă între 2-3700ng / µl pentru dsDNA, 2-2400 ng / µl pentru ssDNA și 2-3000 ng / µl pentru ARN, ceea ce înseamnă că nu este necesară nicio diluare preliminară a probelor, care ar putea duce la erori măsurători. Mai mult, este posibil să se măsoare cu precizie concentrațiile de acid nucleic colorant fluorescent (sonde microarray) de la 0,12 până la 100 pmoli / pl fără diluare.

Eșantionul inițial de intrare este de numai 1,5 µl și nu sunt necesari reactivi specifici pentru măsurare. Datele sunt prezentate ca un spectru cu valori specifice pentru 230, 260 și 280 nm, precum și pentru raportul 260/280 și 260/230. Concentrația este prezentată direct în ng / pl.

Qubit Fluorimeter 3.0
Qubit 3.0 reprezintă cea mai nouă generație de fluorometre care pot măsura cu o precizie ridicată acizii nucleici precum ADN, ARN, miARN-uri și proteine, prin fluorometrie, care este mai sensibilă la concentrații mici decât absorbția UV. Farometrul Qubit folosește cantități mici de probe (1-10µl de probă de intrare) și returnează concentrația în mai puțin de 5 secunde pe probă. Qubit 3.0 este măsurarea exactă ideală a unui acid nucleic specific (ADN sau ARN) într-o probă contaminată cu ambele specii ale acestor acizi nucleici sau chiar cu material degradat.

Scanner Agilent DNA Microarray cu tehnologie SureSCan de înaltă rezoluție
Scanerul de microarray ADN Agilent cu tehnologie de înaltă rezoluție SureSCan oferă tehnologie de ultimă generație pentru aplicații de microarray, inclusiv profilarea expresiei genelor mARN și miARN, interfața CGH, interacțiunile chip-ului ChiP-on și testele de metilare. Cu o gamă dinamică extinsă (XDR) de până la 20 de ori față de alte scanere de vârf și o gamă de rezoluții de la 2 la 10 microni, acest scaner poate fi utilizat pentru a scana un tip mare de diapozitive din comerț sau personalizate (1M, 2x400k, 4x44k, 4x180k , 8x60K, etc) utilizate pentru analiza genomică. Acest scaner are posibilitatea de a măsura simultan fluorescența a doi fluorocromi (Cy3, Cy5) la o rezoluție de 2 microni în mai puțin de 20 de minute.

Light Cycler 480 și Light Cycler 2.0
Laboratorul nostru are posibilitatea de a efectua analize PCR în timp real în două formate: capilară (mașină Roche 2.0 RT-PCR) și plăci cu 96 de godeuri (mașină Roche-Light Cycler 480 II). În funcție de punctul final al analizei, pot fi abordate mai multe formate de detecție: Detectarea SYBR Green este de obicei utilizată pentru teste independente de secvență, în timp ce sondele cu etichetă unică, hibridizare sau hidroliză sunt utilizate pentru teste de legare a sondei specifice secvenței.

Eppendorf Concentrator plus
Ependorf concentrator plus este un concentrator de vid cu pompă care combină 3 moduri de funcționare (concentrator de vid, centrifugă și desicator) utilizate pentru o varietate de aplicații, cum ar fi concentrația eficientă și ușoară de ADN, ARN, nucleotide, proteine și alte lichide sau probe umede. Pentru a crește eficiența concentrației, pot fi setate patru nivele de încălzire (ambientale, 300C, 450C și 600C).

Congelator Thermo Scientific 8830 Ultra-low (-860C)
Congelatorul ultra-scăzut seria 88300 de la Termo Scientific reprezintă o nouă clasă de congelatoare ultra-scăzute, cu o reabilitate ridicată și performanțe superioare, inclusiv tehnologie avansată pentru recuperarea temperaturii maxime. Acest sistem este echipat cu monitorizare permanentă a temperaturii și un sistem de rezervă cu CO2, pentru a proteja maxim probele stocate.

Zona de culturi celulare
Laboratorul nostru are o zonă de cultură celulară sterilă desemnată, care include o capotă laminară de clasa II, un incubator de CO2 și un microscop în fază inversă care permite creșterea multiplă și variabilă a culturilor celulare și teste in vitro.